My Self-Made Wings. Haiku Stories – Haikutarinoita

Bilingual haiku, haiga, and haibun by two Finnish poets, Rea Lehtonen and Kiti Saarinen.

Watercolour illustrations by Ina Jaakkola, photographs by Kiti Saarinen

22 €

Saatavilla heti tekijöiltä kiti.saarinen1@gmail.com ja pian myyntipisteistä sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista ja kirjastoista.

Tampereella kirjaa myyvät Galleria Rajatila/Laitapuoti (Hämeenpuisto 10, 33210 Tampere), pääkirjasto Metson lounaskahvila Café Metso (Pirkankatu 2, 33210 Tampere) sekä Kahvila Runo (Ojakatu 3, 33100 Tampere). Kesäkuun ajan kirjaa oli myynnissä kulttuurikeskus Tahmelan Huvilalla (Uramonkatu 9, 33240 Tampere). Pispalan joulumyyjäisissä kirjaa on saatavilla 15.12.2022 (Pispalan Haulitehdas, Haulikatu 8, 33250 Tampere).

Kirjaa voi lisäksi käydä selailemassa mm. Café Metsonkulmassa (Puutarhakatu 20, 33210 Tampere). [lista päivittyy]

Sastamalassa kirjaa myy Honkolan Laamakahvila (Honkolantie 23, 32740 Sastamala). Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa kirja oli myynnissä 1.–2.7.2022.

Kokemäellä kirjaa myy Peipohjan Asema (Asemakuja 8, 32810 Peipohja).

Juupajoella kirjaa myy Walleniuksen Wapriikki (Walleniuksenkatu 2, 35500 Juupajoki).

ISBN 978-952-94-5967-4

75 s.

cherry blossom

the words you are looking for

in hospice

aamun koleus

kimaltavan meren

takainen saari

My Self-Made Wings: Haiku Stories

on kokoelma haikutarinoita ja tarinoita haikujen takana. Lähiön ääniä ja arkielämää; runoja yhdessäolosta ja yksinäisyydestä; sairaudesta, menettämisestä, rakkaudesta ja kaipuusta.

Kirjan osiot voidaan lukea näkökulmina tiettyyn fyysiseen tai henkiseen paikkaan. Miten löytää tarina sieltä missä näkyy pelkkää fragmenttia? Miten tavoittaa todellisuus tarinoiden avulla? Tekstien kautta yritämme sanoittaa kokemuksia, löytää merkityksiä maailmasta ja itsestämme.

Haiku on harvoin täyttymys, tyyni idylli; haiku voi sanoittaa etenkin epävarmuutta ja epätäydellisyyttä. Sanojen takana on joku levoton, villi, huvittunut; turhautunut, pettynyt, kaipaava.

Kirja sisältää Rea Lehtosen ja Kiti Saarisen haikua, haigaa ja haibunia kahdella kielellä, vapaana ja mitassa. Akvarellit ovat kuvataiteilija Ina Jaakkolan ja valokuvat Kiti Saarisen.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *